feedback aku ingin ke syurga.....

ermmm semalam carekarama aku ingin ke syurga...kredit buat zamarul n mak biah...bnyk actually pngjaran dari citer tu...wlupun mate dah letih..seharian di lab...tp menggaghkn dri jugak nk tgk..sbb aku sgt2 minat tgk cerita melayu..kalo pegi tgk wayang fadh selalu marah..xbg tgk crta melayu..kate nye,cerita bodoh je...pnh hari tu tgk lagenda budak setan...aku rse xde lah x ok pun cter tu..beria fadh gelakkan aku...huhu...ape2 pun lantak lah..:)
ermm berbalik kepada crta aku ingin ke syurga...lakonan zamarul best..wlupun kadang2 rsekan kesian tgk dier kene belasah ngn samseng2 tu,tp tu sume pngjaran sbb mendrhaka kat mak biah..sgt menyayat hati yg mse dier pukul mak biah sbb nk ajak mak biah g pekan nk kuarkan duit....mengis mse tu..:(
terbyngkan kalo ianya jd kat aku one day if anak aku buat aku mcm tu..hermmmm...jauhkan aku dari semua ini...ape yg zamarul lakonkan memng menusuk kalbu...part yg xthn sgt mse tgk kesengseraan dier tnggung pnykit dier...rayu2 mintk supya mak biah duduk dengnnya..jgn tingglkn dier keseorngn...Ya Allah..sedihnye mse tu..aku selalu tpikir kalolah ianya berlaku kat aku one day...hermmm:(
bnyk pngjrn ak dpt...yg pertama jgn mendrhaka kepada ibu bapa kita...sayangilah hormati lah ibu bapa kita..mak lahirkan kite..mak bawak usung kite dalam perut selama 9 bulan..tp ini yg kite bls akhirnya...
yg kedua mse part akhir tgk lah mse mndikan mayat,semua luka2 zamarul hilang...kuasa Allah...ianya sebab kita ikhlas satu ingin bertaubat...satu lagi dosa yg kita lakukan kat org lain,org lain dengn ikhlas memaafkan kite tnpa rse dendam...sebelum tidur aku selalu memaafkan semua kesalahn yg org lakukan kat aku..n aku berharap jugak org lain mcm tu..:)

note:mse tu sgt lapar..nsib enie kaci apam balik..hehe...tq..:)

3 kritikan..:):

CheguFadh Universoul said...

mane ade kutuk cite melayu..kutuk filem melayu yg poyo je..lagenda budak setan,dah eddy kata mcm hampeh mmg cm hampeh pun..drama melayu bnyk yg best2 sebab die mmg btau background melayu..kehidupan & masalah yg melanda melayu..filem melayu mcm arahan syamsul,mcm magika sume tu mmg cam hampeh..

fadh cte org putih pun memilih gak tau..janji mesej banyak..hehe..

btw,sume drama melayu yg bertanding tuk anugerah sktin mmg bagus2 belaka..jalan cerita,banyak filem2 bodoh melayu (mcm arahan prof) tewas teruk..

alissaelly said...

ala..xngaku pulak..stiap kali org ckp nk tgk cte melyu...fadh selalu ckp..xpyh lah...haha..:)

CheguFadh Universoul said...

PAPADOM,Adnan Sempit fadh yg beriya2 nak tgk kan???

pilih cte gak tau..

slalu kcwa tgk cte melayu esp cte seram yg mmg xseram

Post a Comment